Grafitos szigetelés kivitelezés családi házon

A felujitasportal.hu munkatársai 2018 év elején egy családi ház komplett felújításában működtek közre, így a szigetelési munkálatokban is részt vettünk. A tulajdonos előrelátóan, már felújítás alkalmával megrendelte a ház szigetelését.

Családi ház felújítás alatt

Grafitos hőszigetelő rendszer felrakása

A Megrendelő a szigetelőanyag választásakor a magyar gyártású, győri Austrotherm grafitos polisztirol szigetelőanyagot részesítette előnyben. A kőművesmunkálatok, a faljavítások, illetve a zsaluk beépítése után megkezdődött a homlokzaton 15 cm, míg a tetőhomlokzaton 10 cm vastag szigetelés felrakása.

Lábazat szigetelés

A ház lábazatát 80 cm magasságig zárt cellás XPS lapokkal burkoltuk. Ezek a vízzáró XPS lapok láthatóak a következő képen (világoszöld színű lapok a földszint ablakai alatt).

Zöld XPS laok családi ház lábazatán

A tetőhomlokzat szigetelése

A tetőhomlokzatot az építési terv szerint a polisztirol szigetelés után fa lambériával burkoltuk be. Erre kerültek a homlokzati fa díszítőelemek később.

Tetőhomlokzat szigetelés, lambéria

Homlokzati szigetelés

Ezek után jöttek az oldalfalak. Az épületre összesen kb. 320 m2 szigetelést tettünk fel és a kivitelezés időtartama 8-9 munkanap volt.

Grafitos szigetelés házon Grafitos homlokzati szigetelés dübelezve

A következő munkafázis a hálózás majd glettelés volt, illetve az új, energetikai szempontból korszerű 3 rétegű nyílászárók beépítése.

Leglettelt, hálózott szigetelés házon

Az ablakok beépítése után felraktuk a homlokzati díszítő elemeket, párkányokat.

Szigetelt családi ház festés előtt

Az épületet fehér színű kültéri szilikon alapú nemesvakolattal kentük le. A szilikonbázisú burkolat előnye, hogy részlegesen víztaszító, illetve mosható.

Szigetelt családi ház Elkészült, burkolt polisztirol szigetelés családi házon

Bízza profi csapatra az épületek szigetelését! Bármikor állunk rendelkezésére az ehhez hasonló grafitos szigeteles kivitelezésére!

Jelen cikkünkben bemutatott munkát részben vagy egészben a Fruity Life Kft. készítette, a képekhez és a leírásokhoz a hozzájárulását mint egyik korábbi felujitasportal.hu kivitelező hozzájárult.

×