Beázott társasház tetejének javítása

Alacsony (15° alatti) dőlésszögű X. kerületi társasház cseréppel borított teteje folyamatosan visszaázott. A beázások miatt a tetőszerkezet penészesedett, korhadt. A födém átázott, a legfelső emeleti lakások plafonja nedvesedett, átázott.
A beázást a teljes (kb. 270 m2) tető lecserlésével orvosoltuk. A munkát 1,5 hét alatt, gyorsan lebonyolítottuk, ugyanis novemberhez közeledve egyre csapadékosabbá vált az idő.

Lebontott tető társasházon

Beázás oka

Az új építésű társasház tetejének építésekor az előző kivitelező nem körültekintően járt el sajnos, ugyanis 15 fokos dőlésszög esetén nem lett volna szabad cseréptetővel borítani a ház tetejét. A vizesedés oka a nem megfelelően kiválasztott tetőfedési megoldás választása volt.

A társasház építésekor hiába kezelték le penészölővel a gerendákat, szarufákat a konstans nedvesség, pára kikezdte a tető szerkezetét is. Ez hosszabb távon akár életveszélyes is lehetett volna, hiszen az elkorhadt lécek nem rögzítik megfelelően a cserepeket. Ránézésre, maguktól nem estek volna le, azonban egy erős vihar esetén akár baleset is történhetett volna.

Lebontott tetőszerkezet és cserepek

Bontás

Az elkorhadt léceket, gerendákat és a régi agyagcserepeket lebontottuk. Az építési hulladékot daruval szállítottuk le, ez volt a leggazdaságosabb módja, hiszen egyúttal az új tetőfedési anyagokat daruval jutattuk fel a munka területére. Videó a daruzásról.

Daru kocsi

OSB fedés

A társasház eredeti tetőszerkezeti formáját megtartva új fa tetőszerkezetet ácsoltunk. Ezt utána OSB lappal borítottuk majd erre PVC fedést rögzítettünk.

OSB réteg a tetőn

PVC tetőburkolat fedés

Az ilyen, alacsony dőlésszögű tetők csapadék elvezetésére a kültéri PVC tetőburkolat megbízhatóan alkalmazható.

PVC burkolat a tetőn Szürke PVC burkolat a tetőn Kőbányai társasház teteje Szürke PVC tetőburkolat

Tetőfelújítás, tetőszerkezet építési munkálatokat vállalunk, keressen minket és helyszíni felmérés után árajánlatot küldünk Önnek!

Jelen cikkünkben bemutatott munkát részben vagy egészben a Fruity Life Kft. készítette, a képekhez és a leírásokhoz a hozzájárulását mint egyik korábbi felujitasportal.hu kivitelező hozzájárult.

×